01.

Donkelo RK har sin inriktning mot motoryklar och snöskotrar. Bland annat arrangerar de Säterkåsan vilket kan ses som en betydligt mindre variant av den mer kända Endurotävlingen Novemberkåsan. Donkelo erbjuder sina medlemmar två banor på motorstadion. Den stora banan är 1415 meter lång, 5 meter bred och är uppgraderad till C-bana. Den lilla banan är 500 meter lång och 2 meter bred.

SÄKERHET

Viktigast av allt!

Säkerhet och regler

Träningen är öppen för alla motocrossförare(2-hjul), gammal som ung, snabb som långsam. Vi kräver att ni följerSVEMOsskyddskrav och vi uppmanar alla att träna med respekt för varandra. Alla som tränar ska ha ett gällande medlemskap i någon Svemo ansluten motorklubb.


1.Hjälm, ryggskydd, samt för ändamålet avsedda skyddsstövlar är ett krav. Nackskydd och knäskydd är rekomenderat. En skadad förare är ingen glad förare.


2.Flaggvakter skall finnas ute på banan. Minimum är dom fem markerade flaggvaktstornen. (Röd ring)


3.Använd alltid miljömatta i depån under din mc. Håll rent och snyggt runt bilen/bussen samt använd miljöstation och de sopkärl som finns.


4.Din ljuddämpare på MC:n ska vara välstoppad och inte överskrida tillåten ljudnivå. Vi utför stickprov för att upplysa förare om ljudnivån på deras maskin. Är du nyfiken på hur mycket din motocross låter? Fråga i kiosken så hjälper vi er med att mäta ljudnivån. Tänk på att en missnöjd granne är en för mycket!


5.Träningsavgiften ska betalas innan träningen påbörjas. Förare med träningskort måste skriva in sig innan påbörjad träning. Är man inte inskriven gäller inte licens eller banförsäkringen. Alla förare ska på anmodan kunna visa upp medlemskort för sin förening.


6.Barn som tränar på knattebanan måste ha målsman närvarande vid banan under tiden barnet tränar.

Träningstider!

Måndagar och Torsdagar!Träningstid

17:00 - 17:30 Juniorer upp t.o.m 85cc(2t)/150cc(4t)

17:30 - 18:00 Stora 125cc o uppåt

18:00 - 18:30 Juniorer

18:30 - 19:00 Stora

19:00 - 19:30 Juniorer

19:30 - 20:00 Stora

Ytterligare uppdelning efter behov.